Stephanie

Het team van Reijnders bestaat uit gepassioneerde en enthousiaste mensen. Een van hen is Stephanie Janssen, een 46-jarige leerling schilder uit Broekhuizen. Stephanie maakte een opmerkelijke carrièreswitch van manager in de retail naar schilder bij Reijnders; ze voelt zich sindsdien helemaal op haar plek.

Nieuwe uitdaging
Na twintig jaar als manager in de retail gewerkt te hebben, besloot Stephanie dat het tijd was voor een verandering. "Ik was niet meer op mijn plek daar," vertelt ze. "De lange reistijd en het werk spraken me niet meer aan. Toen ben ik gaan kijken wat er bij me past en waar ik passie voor heb." Via haar zus hoorde ze dat Reijnders op zoek was naar schilders. "Ik heb contact met ze opgenomen met de vraag of ze ook BBL-leerlingen zochten en dat bleek zo te zijn. Zodoende zijn we de samenwerking aangegaan." Sinds medio maart werkt Stephanie met veel plezier bij Reijnders. "De sfeer bij Reijnders bevalt me enorm. Ik sta met mijn leermeester en een stagiair op een klus. Later zal dat met meer schilders op grotere klussen zijn." Als enige vrouwelijke schilder binnen het bedrijf voelt ze zich prima op haar plek. "Als ik naar klussen ga hoor ik vaak: ‘Oh leuk, een vrouwelijke schilder!’ Het is een mannenwereld maar we gaan goed met elkaar om. En de mannen vinden het ook gezellig."

Vrolijk van én naar huis
Stephanie combineert haar werk met een opleiding aan de Schildersvakschool in Nijmegen. "Ik ga vier dagen naar werk en één dag naar school." Stephanies dag begint vroeg, om 6:00 uur gaat de wekker, zodat ze alles thuis op de rit kan brengen voordat ze naar de klus vertrekt. "Daar tref ik de leermeester en stagiair die samen rijden. Mijn leermeester vertelt me wat ik mag gaan doen en dan ga ik lekker aan de slag." De overgang naar het schildersvak heeft Stephanie veel rust gebracht. "Ik heb veel meer rust voor mezelf nu ik schilder ben. Ik ga vrolijk weg en ik ga weer vrolijk naar huis. Ik vind het heerlijk om met twee handen te werken. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb om bij Reijnders aan de slag te gaan!” "

Ambities
Stephanie heeft duidelijke ambities voor de toekomst. "Ik wil in het vervolg een vaste waarde worden in het team. Ik wil de komende tijd flink meters maken, maar kwaliteit staat bij mij altijd op één. De klant mag een 10 van ons verwachten." Daarnaast denkt ze erover na om later ook leermeester te worden.

Gezelligheid
Buiten haar werk heeft Stephanie een passie voor voetbal. Ze heeft zelf dertig jaar gevoetbald en is een fanatieke Feyenoord-supporter. "Ik ga regelmatig naar Rotterdam voor een wedstrijd." Ook geniet ze van de natuur, shoppen en een bioscoopbezoek met het gezin.

Stephanie
Terug naar overzicht