Wessel

Wij stellen jullie graag voor aan Wessel. Wessel is 20 jaar, komt uit Oostrum, en is onlangs gestart met de schildersvakopleiding. Hij loopt vier dagen in de week stage bij Reijnders. Wij vinden het belangrijk om nieuwe aanwas op te leiden. Daarom zijn we een gerenommeerd opleidingsbedrijf. De jeugd heeft namelijk de toekomst! 

Het stagelopen bevalt Wessel heel goed en wij zijn erg tevreden met een kracht zo enthousiast als hij. Wessel vertelt ons graag meer over zijn ervaring tot nu toe. 

 

Dit bedrijf was niet helemaal onbekend voor je, of wel? 

“Nee inderdaad, ik ben hier eigenlijk terechtgekomen via Greg,” vertelt Wessel. “Hij hoorde dat ik werk zocht en interesse had in het schilderen. Toen zei hij: Nou, als hij interesse heeft in het schilderen, dan kan hij bij ons terecht!”  

 

Hoe wist je dat je schilder wilde worden? 

“Ik wist eerst eigenlijk niet goed wat ik wilde,” zegt Wessel eerlijk. “Ik zou de HBO opleiding sportkunde gaan doen. Maar ik ben geen persoon om na een hele dag school nog de concentratie op te brengen om te studeren. Ik kwam er achter dat ik iets met mijn handen wilde doen, aan het werk wilde. Maar ja, welk werk…” Wessels ouders zagen het niet zo zitten dat hij daar lang over ging nadenken. “Ze zeiden: of je gaat een opleiding volgen, of je gaat nu werk zoeken. Ik wist in elk geval wat ik niet leuk vond, dus ik ging dingen afstrepen. Schilderen bleef over en leek mij een leuk vak, dus daar ben ik in begonnen en dat bevalt heel goed.”  

 

Hoe bevalt het werken bij Reijnders tot nu toe? 

“Ik mag bijna alles doen,” vertelt Wessel tevreden. “Daar leer je ook het meeste van. De schilders geven aan wat de bedoeling is en dan beginnen we met het wassen van de kozijnen, het schuren, gronden en lakken.” Met het gebruik van al die vaktaal klinkt hij inderdaad al als een volleerde schilder. “Ik vind de dagen dat ik werk daarom ook veel leuker dan de dagen dat ik naar school moet,” lacht Wessel. “Je bent lekker bezig en in de praktijk leer je wat mij betreft toch het allermeeste.”  

 

Wat maakt jouw stage bij Reijnders precies zo leuk? 

“Met de mensen waarmee ik hier samenwerk is het superleuk én ik word echt heel goed geholpen. Zeker als je bedenkt dat ik geen ervaring heb in het schilderen. Ze zouden ook tegen mij kunnen zeggen: ga maar de hele dag schuren. Maar dat doen ze niet. Het is heel fijn dat ze nu zeggen: begin maar gewoon. Als ik een vraag heb, kan ik naar ze toe en dan helpen ze me verder. Bij klasgenoten hoor ik wel andere verhalen over hun stageplek!” 

 

Wat is jouw favoriete project waar je tot nu toe aan hebt mogen werken? 

“Op dit moment heb ik niet echt een voorkeur, want ik heb pas twee projecten gezien. Ik vind het wel lekker om nu buiten te staan, want de zon schijnt. Soms komt het ook voor dat je buiten staat met regen… Nee, trouwens, met regen ga je helemaal niet aan het buitenwerk werken! Dan kun je naar binnen. Eigenlijk is dat dus een ideale situatie, je hebt het beste van twee werelden!”  

 

Enne… Hoe ziet Wessel de toekomst voor zich? 

“Uhm…” Wessel lacht, “Sowieso als het mogelijk is hier verder gaan met werken. Het is gewoon een ontzettend mooi bedrijf.”  

 

Tsja, die kunnen we weer in onze zak steken! 

Wessel
Terug naar overzicht