Nick

Nick: ‘Ik wilde altijd al schilder worden’

De 34-jarige Nick van Bergen uit Venray wilde vroeger maar één ding: schilder worden. Sinds 2015 is hij onderdeel van Reijnders.

Het was zijn oom die hem inspireerde schilder te worden. “Van kleins af aan vond ik dit een mooi vak. Ik heb ook nooit iets anders geambieerd.” In 2007 rondde hij de opleiding af, het startschot voor zijn schilderscarrière.

Hertog Jan
“Schilderen is een prachtig vak. Van een oud pand iets moois maken of kozijnen weer strak en mooi maken. Daar krijg ik energie van. Mijn mooiste project? Ik vind alles leuk, maar het werk bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen is bijzonder. Daar komen jaarlijks zo’n 50.000 mensen. Dan moet het er strak en netjes uitzien. Een mooie uitdaging.”

Vrijheid
Werken bij Reijnders is voor Nick vrijheid en variatie. “Dat heb ik hier. Ik kan alles van A-Z regelen. Wat ook leuk is: we werken vaak met vaste koppels. Je kent elkaar door en door. Mijn maatje is Thijs Claessens en dat gaat al jaren hartstikke goed. Daarnaast is bij Reijnders alles bespreekbaar. Dat is een fijn gevoel. En de sfeer is goed hier, vooral doordat we een leuke mix van jong en oud hebben.”

Reizen
Maar er is meer dan schilderen. Nick is getrouwd en heeft twee zoontjes van 7. Een tweeling. “In de weekenden ga ik met hen naar judo en regelmatig naar Toverland.” Zelf is Nick graag op pad, een terrasje met vrienden, uiteten met zijn vrouw of een stedentrip. Maar het leukste vindt hij verre reizen naar plekken landen zoals Thailand en Indonesië. Voordat een nieuwe reis op de planning staat, moet nog veel geschilderd worden. Geen probleem voor Nick. “Ik vind mijn werk heerlijk. Nieuwbouw, oude gebouwen renoveren of particuliere projecten. Het maakt mij niet uit. Als ik maar iets moois kan maken!”

Nick
Terug naar overzicht