Indy

Indy werd schilder door zijn neef Bram: een schot in de roos
‘Misschien moet je ook schilder worden’, zei Indy’s neef Bram een jaar of vier geleden tegen hem. En dat pakte goed uit. Hij rondde de opleiding af én beschikt inmiddels over een vast dienstverband bij Reijnders.

Afwisseling
Indy Phillips (22) begon aan het CIOS. Daarna startte hij een horeca-opleiding. Beiden waren niet aan hem besteed. Het schilderwerk daarentegen was een schot in de roos. Met dank dus aan neef Bram, die zijn neefje al een heleboel handigheidjes bij bracht. “Wat ik leuk vind aan schilderen? De afwisseling en het contact met de klanten. En om vanuit het niets iets moois te maken.”

Jonge mensen
Indy ging tijdens zijn opleiding één dag naar school. De overige vier dagen werkte hij bij Reijnders. Nadat de Wanssumer zijn opleiding afrondde, kreeg hij een vaste aanstelling bij het bedrijf.

'Iedereen staat voor elkaar klaar'
“Ik heb het hier heel goed naar mijn zin. De reden? De sfeer is goed. Hier werken veel jonge mensen. Het is voor nieuwe medewerkers makkelijk aanpassen, want iedereen staat voor elkaar klaar. Het is een sfeer waarin het fijn werken is. Want zeg nu eerlijk: een goede band met collega’s maakt het werk toch veel leuker?”

'Meters maken'
De komende jaren staan in het teken van een complete schilder worden. “Meters maken, noemen we dat hier. Praktijkervaring opdoen.”

St. Annapark
Dat doet Indy onder meer bij de renovatie van de monumentale panden op het St. Annapark in Venray. “Alles renoveren we daar: ramen, deuren, kozijnen, noem maar op. Het geeft een kick als je daarna het resultaat ziet.”

SV United
Wie Indy niet kent als schilder, kent hem misschien van SV United. Daar is hij een van de bepalende spelers in het eerste elftal. Hij speelt daar samen met.. jawel, zijn neef Bram. Indy: “Daar kan ik hem af en toe nog iets leren.”

Indy
Terug naar overzicht