Thijs

Het team van Reijnders bestaat uit gepassioneerde, enthousiaste mensen. Een van hen is Thijs Claessens uit Venray. Als stagiair zette Thijs zijn eerste stappen binnen Reijnders. Nu, veertien jaar later, maakt hij nog steeds onderdeel uit van ons team. “Ik ga iedere dag met plezier naar het werk, dat wil denk ik wel zeggen dat ik heel goed op mijn plek zit.” 

Thijs is 33 lentes jong en woont samen met zijn vriendin en dochtertje van drie in Venray. Al vroeg wist hij dat hij ‘later’ schilder wilde worden en nog steeds is hij blij met die keuze. Toch heeft Thijs de passie voor het vak niet van een vreemde. “Mijn oom heeft een eigen schildersbedrijf, als ZZP’er. Als kind hoorde ik altijd zijn verhalen. Ik denk dat het daar ergens erin geslopen is. Vroeger twijfelde ik tussen timmeren of schilderen. Op de middelbare school kreeg ik les in timmeren en al snel kwam ik erachter dat dat niets voor mij was. Zo ben ik begonnen aan de schildersopleiding in Roermond.”

Vrijheid, blijheid
In 2008 kreeg Thijs, na het afronden van zijn stage, een vast contract bij Reijnders Venlo. Als we Thijs vragen wat hij het leukste vindt aan zijn werk, hoeft hij niet lang na te denken. “De vrijheid. Ik vind het heerlijk om als het mooi weer is lekker buiten in het zonnetje mijn ding te doen. Mijn eigen ding doen, mijn eigen projecten uitvoeren. Heerlijk.” En als het regent? “Dat hoort er natuurlijk ook gewoon bij.” 

“Bij Reijnders staan we voor kwaliteit”, gaat Thijs verder. “Ik haal veel energie uit het goed afronden van projecten. Als ik met een gerust hart om kan kijken en tevreden ben met wat we hebben afgeleverd, ben ik blij. En de klant natuurlijk ook.”

Werken bij Reijnders
In Venray gaat de wekker van Thijs om 06:00. Na het ontbijt rijdt hij al zes jaar dezelfde route naar dezelfde collega. “Ik werk al sinds het begin met Nick samen. Die samenwerking zorgt er mede voor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. We weten wat we aan elkaar hebben.” Samen rijden ze vervolgens rechtstreeks naar hun lopende project. Beginnen ze aan een nieuw project? Dan gaan ze eerst even langs de werkplaats en groothandel om informatie en spullen op te halen.

Toch is het niet alleen zijn vaste collega die Thijs bij Reijnders houdt. “Ik heb natuurlijk weinig, of eigenlijk geen, vergelijkingsmateriaal. Maar ik vind Reijnders een goede werkgever. Je kunt alles bespreken en ze denken echt met je mee. De vrijheid en eigen verantwoordelijk die ik hier krijg vind ik fijn.” En of hij ooit getwijfeld heeft om over te stappen naar een andere baan? “Ik ga iedere dag met plezier naar het werk, dat wil denk ik wel zeggen dat ik heel goed op mijn plek zit.”

Genieten
In de zomer, na het werk, vind je Thijs op een terrasje in de zon. Een hapje en een drankje mogen daarbij niet ontbreken. “Nu mijn dochtertje wat ouder is breng ik in mijn vrije tijd ook veel tijd door in de dier- of speeltuin. Ik vind alles prima en ik doe het graag, maar een race in de formule 1 kan ik niet missen. Dan zit ik thuis voor de tv.”

 

Thijs
Terug naar overzicht