Sebastiaan

Het team van Reijnders bestaat uit gepassioneerde, enthousiaste mensen. Een van hen is Sebastiaan Kusters (40). Hij is al bijna 13 jaar schilder, maar sinds april maakt hij ook deel uit van het Reijnders-team. “De sfeer is hier gewoon super goed tussen de collega’s.”

Sebastiaan is niet altijd schilder geweest. Maar hij zal nu niet anders meer willen! “Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken,” zegt Sebastiaan. “Ik heb eerst heel erg lang bij de Free Record shop gewerkt. Hier was ik na een tijdje niet meer tevreden mee. Ik was op zoek naar een baan waar ik lekker buiten kon zijn en met mijn handen kon werken.”

Sebastiaan zijn vader is ook schilder. Dankzij hem is Sebastiaan begonnen met een schildersopleiding. “Nu is hij mijn collega,” lacht Sebastiaan. “Ik ben bij Bos, wat sinds april is overgenomen door Reijnders, begonnen met een opleiding. Sindsdien werk ik met heel veel plezier als schilder!”

Van Bos naar Reijnders

“Ik was op het begin een beetje onzeker over de overname. Ik wist niet precies wat er zou gebeuren. Gelukkig had ik heel snel het gevoel dat het wel goed ging komen. Dit kwam vooral door de nieuwe collega’s en Sander. Met hem hadden we ook heel veel contact en kon vanaf dag één goed overweg met ons.” Geheel nieuw was het niet voor Sebastiaan. “We hebben in het verleden al een paar klussen samen gedaan en dat beviel toen al goed.”

Eigen verantwoordelijkheid

Sebastiaan vindt het fijn om zelf veel verantwoordelijkheid te hebben. “Bij Reijnders ben ik dan aan het goede adres. We krijgen hier zelf veel verantwoordelijkheid. Hebben we een hoogwerker nodig voor een klus? Regel het maar! Dit maak je bij veel schilderbedrijven niet mee. Daar wordt alles voor je geregeld. Daarom vind ik het werken bij Reijnders ook zo leuk!”

“Op de klussen zelf hebben we ook veel overleg over wie wat gaat doen die dag,” geeft Sebastiaan aan. “Ik kijk ook af en toe nog met een collega mee. Hij heeft net zijn opleiding afgerond, maar vindt het wel fijn dat ik af en toe meekijk of alles nog goed gaat.” Sebastiaan geeft aan dat je niet meteen na je opleiding een super goede schilder bent. “Je kunt het vergelijken met het rijbewijs. Je hebt je licentie wel, maar het echte leren begint pas als je ook daadwerkelijk gaat rijden. Zo is dat ook met schilderen. Het duurt meestal vijf tot zes jaar tot iemand echt een goede schilder is.”

Vrije tijd

In het weekend zit Sebastiaan ook niet stil. “Ik voetbal op zaterdag bij de veteranen en ik heb een groepje waar we regelmatig mee gaan mountainbiken. Verder vind ik het super leuk om activiteiten te ondernemen met mijn drie kinderen!”

Sebastiaan
Terug naar overzicht