Greg

12,5 jaar bij Reijnders!

We hebben iets te vieren! Het team van Reijnders bestaat uit gepassioneerde, enthousiaste mensen. Een van hen is Greg Hout en Greg is vandaag 12,5 jaar in dienst. “Als het aan mij ligt, blijf ik hier tot aan mijn pensioen”, lacht Greg. 

12,5 jaar geleden werd Greg door zijn kameraad Ramon gevraagd of hij bij Reijnders wilde komen werken. Ramon maakte al een aantal jaren deel uit van team Reijnders en had het goed naar zijn zin. “In het begin twijfelde ik een beetje, Reijnders had namelijk geen vacature openstaan. Toch mocht ik op gesprek komen. Dat beviel zo goed dat ik in het voorjaar mocht starten.”

Werken als schilder
Greg werkte destijds al 20 jaar bij een ander schildersbedrijf en was dus geen onbekende in onze wereld. “Wat ik het leukste vind aan het vak? Eigenlijk alles. Ieder jaar hebben we hier functioneringsgesprekken met Gertjan. Hij vraagt tijdens dat gesprek of alles nog goed bevalt en of we nog iets missen. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: ik ben gewoon heel tevreden met alles. De band tussen mij en Reijnders is goed, ik krijg al het vertrouwen van Gertjan.”

Een soort eigen baas
“Werken bij Reijnders is leuk omdat je een soort eigen baas bent. De klant krijgt te horen dat er een schilder komt en de rest regel je als schilder allemaal zelf. Zo maak ik zelf de afspraken en bestel ik de verf die ik nodig heb. Dat werkt goed, want niemand weet toch beter dan de schilder hoeveel en welke verf er nodig is? Daar komt dus best veel verantwoordelijkheid bij kijken, maar dat houdt het ook leuk”, aldus Greg.

Waar Greg op dit moment mee bezig is? “Elk jaar zijn wij minimaal zes maanden aan het werk bij VieCuri in Venlo. Daar werken we met een meerjarenplan waarbij we iedere keer weer ander onderhoud verrichten. Ik ben voor het ziekenhuis de contactpersoon en zorg ervoor dat we alles netjes opleveren. We zijn nu bijna klaar, volgende week begin ik weer bij een nieuw project.”

Leermeester
Opleiden en maatschappelijke betrokkenheid is voor Reijnders ontzettend belangrijk. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden houdt Greg zich dan ook als leermeester bezig met het opleiden van schilders. “Ik vind dat dus echt schitterend: iemand kennis te laten maken met het schildersvak en ze de kans geven om het te leren,” aldus Greg.

Toch is een baan als leermeester niet voor iedereen weggelegd. “Je hebt veel geduld nodig en je moet goed kunnen communiceren. Ik krijg van mijn collega’s en leerlingen te horen dat ik dat goed kan. Al geloven mijn vrouw en kinderen daar natuurlijk niets van,” lacht Greg. “Geloof het of niet, op het werk ben ik de rust zelf. Ik geef die jongens een kans. Zij willen leren en ik wil dat ze slagen. Dat kost wat tijd en moeite, maar die ruimte krijg ik bij Reijnders.”

Op naar de volgende 12,5 jaar!
Als het aan Greg ligt, maakt hij de aankomende 12,5 jaar ook nog onderdeel uit van team Reijnders. “Als het aan mij ligt, blijf ik hier tot aan mijn pensioen! Onze samenwerking met VieCuri loopt ook nog wel wat jaren door en ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan blijven bijdragen. Als ik maar kan doen wat ik het liefst doe: mijn vak uitoefenen.”

Greg
Terug naar overzicht