Jac

 

Jac Camps werkt al meer dan 30 jaar als schilder en wat hij het leukste vindt aan zijn vak? “De variatie, de eigen verantwoordelijkheid en veel verschillende projecten.” Hoe zijn werk er precies uitziet? Jac vertelt ons er alles over!

Reijnders bestaat uit een team van enthousiaste, gemotiveerde medewerkers. Eén van hen is Jac Camps. Jac is 62 jaar en begon zijn carrière als schilder na de LTS. Een kleine 14 jaar geleden begon hij bij Reijnders. En dat bevalt goed: “een dag als schilder is nooit hetzelfde”, lacht Jac.  

Nadat Jac de LTS afrondde, begon hij met werken op de bouw. Dat heeft hij 2.5 jaar volgehouden, toen begon hij zijn carrière als schilder. “Vroeger heb ik heel wat werkgevers gehad. Ik switchte heel makkelijk van baan. Nu ben ik wat ouder en zit ik goed op mijn plek. Op een gegeven moment heb je geen zin meer om over te stappen en ben je blij met wat je hebt.”

Werken bij Reijnders

“We beginnen om 07.45 met werken. Als ik aan een nieuwe klus begin, komen we eerst samen op kantoor. Daar krijgen we informatie over de klus en de planning. De daaropvolgende dagen rijd ik gewoon rechtstreeks naar dat project toe.”

De eigen verantwoordelijkheid die je hebt als werknemer van Reijnders vindt Jac ook eigenlijk wel logisch. “Bij Reijnders bestellen we al onze benodigdheden zelf bij onze leveranciers. We groeien natuurlijk best wel en dan is het ook niet meer te doen als slechts één iemand dat allemaal moet regelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook wel logisch vind. Niemand weet beter wat er precies nodig is voor een klus, dan de schilder zelf.”

Verschillende projecten

Jac houdt zich bezig met verschillende projecten. “Het werk verschilt heel erg. De ene dag ben ik bezig met een project bij een particuliere klant en de andere dag ben ik aan het werk bij GGZ. Die veelzijdigheid vind ik ook het leukste aan het vak. Het is geen dag hetzelfde. Je komt op veel verschillende plekken en je staat veel in contact met verschillende klanten. Dat maakt het werk aantrekkelijk.”

Helpen

Jac werkt in totaal al meer dan 30 jaar in het vak. Hij vindt het dan ook leuk om Reijnders als bedrijf verder te brengen en zijn mening te geven. “Samen met mijn collega’s hebben we heel wat ervaring in huis. Dus als we ergens verbetering zien dan is er ook ruimte om die verbetering in te brengen. Uiteindelijk worden we daar allemaal beter van.”

In het weekend laat Jac de rollers en kwasten lekker aan de kant liggen. “Wandelen en fietsen in de natuur is mijn grootste hobby. Een goede manier om even af te schakelen van het werk.”

Jac
Terug naar overzicht