Geert Jans-Beken

Een werkdag van Geert Jans-Beken: ‘Het resultaat telt, elke dag weer’

Schilderen, glaszetten, houtreparatie en timmerwerk. Het is zomaar een greep uit het werk dat onze mensen dagelijks uitvoeren. Maar wie zijn die mensen die dagelijks door wind en weer op pad gaan? En hoe ziet een dag van hen er eigenlijk uit? We vroegen het aan timmerman Geert Jans-Beken (54) uit Venray.

Met welk project ben je nu bezig?

Op dit moment ben ik bezig met restauratiewerkzaamheden bij de monumentale molen van Oploo. Dat is een prachtig project, maar ook een project waar veel bij komt kijken. Het is tenslotte een monument. Ik doe met name het voorwerk voor de schilders, zoals bijvoorbeeld het vervangen van aangetast hout. Ik hou wel van het traditionele timmerwerk. Zo heb ik eerder al eens de deuren hersteld van de Grote Kerk in Venray, ook een prachtig project.

Waar haal je de meeste voldoening uit?

Ik ga voor resultaat. Als ik iets maak, dan maak ik het goed. Half werk bestaat bij mij niet. Zo zit ik niet in elkaar. Het resultaat telt, elke dag weer. En als ik dat resultaat aan het einde van de dag kan zien, ga ik als een tevreden man naar huis.

 

Wat doe je na een werkdag?

Als ik thuis ben vind ik het leuk om in de tuin te werken, een goede film te kijken of te gaan wandelen met mijn vrouw. En ik haal er veel energie uit om te gaan kijken bij het handbal en atletiek van mijn kinderen. Bij ATV Venray, waar mijn zoon lid is, vervul ik ook een rol in de begeleiding.

 

Wat heb je eigenlijk gedaan voordat je bij Reijnders begon?
Voordat ik bij Reijnders begon heb ik jaren op de bouw gewerkt. Prachtig werk, veel mooie huizen mogen bouwen. Maar het werk werd fysiek steeds zwaarder, waardoor ik een switch gemaakt heb naar allround timmerman. De link naar Reijnders is dan als Venraynaar natuurlijk snel gelegd.

 

Wat is je favoriete radiozender?

Ik luister altijd naar Radio 10 of Radio 538. En ik moet zeggen, de radio staat ook altijd aan. Omdat ik vaak het voorwerk voor de schilders doe, werk ik vaak alleen. Dan is een muziekje erbij heerlijk. Al is het soms ook wel eens fijn om met z’n tweeën te werken en tussendoor een beetje bij te kletsen.

 

Hoe bevalt je het werk bij Reijnders?

Ik moest natuurlijk wennen in het begin na al die jaren op de bouw, maar inmiddels zit ik helemaal op m’n plek. Ik ben veel bezig met houtreparatie, preventieve herstelwerkzaamheden zoals het plaatsen van nieuwe onderdorpels en het vervangen en opnieuw plaatsen van onderdorpels. Het werk is veel gevarieerder dan ik dacht en dat spreekt me erg aan. De ene dag ben ik glas aan het zetten, terwijl ik de andere dag met een hoogwerker in de weer ben. Ik ben hier echt op m’n plek!

Geert Jans-Beken
Terug naar overzicht