Rene

Rene de Hoog werkt al 35 jaar bij Reijnders en is nog lang niet uitgewerkt: “Bij een klus zie je de verandering van niets, naar iets moois. Daar doe je het voor”.  

Reijnders bestaat uit een team van enthousiaste, gemotiveerde medewerkers. Eén van hen is Rene de Hoog. Rene begon zijn carrière als Schilder in een fabriek en toen die failliet ging solliciteerde hij bij Reijnders, dat is nu al 35 jaar geleden. De laatste jaren is Venray zijn vaste standplaats. En of het goed bevalt? “Jazeker, anders was ik allang gelopen hoor”, lacht Rene.

De wekker van Rene gaat om kwart voor 6. Meestal rijdt hij dan meteen naar het project waar hij mee bezig is. Daar ziet hij dan zijn collega Cor, waar hij het meest mee samenwerkt. Op dit moment werkt hij aan een project in een appartementencomplex in Weert. “Dat is wel leuk, daar zit van alles in. De vloer moet gecoat worden, er is werk nodig aan de dakkapellen, binnenschilderwerk en houtwerk. Eigenlijk alles.”

Verantwoordelijkheid
“We bestellen zelf de spullen die we nodig hebben. Als een klus dichtbij onze verfleverancier is, dan rijd ik zelf even langs om alles op te halen. Anders worden alle spullen op locatie afgeleverd”, zegt Rene. Werken bij Reijnders gaat dus gepaard met veel verantwoordelijkheid. “We regelen alles zoveel mogelijk zelf. We maken zelf afspraken met de klant over wat we moeten opleveren en voorzien de klant op dat gebied ook van advies. Soms kom je iets tegen waar je zelf iets minder vanaf weet, zaken die je niet dagelijks doet. Dan schakelen we iemand in die daar wel meer verstand van heeft. Die geeft ons dan advies en instructies. Je wilt toch kwaliteit leveren”.

Twee radiozenders
Volgens Rene is het werken bij Reijnders erg fijn: “Je bent nooit alleen, je werkt altijd samen met collega’s. Allemaal vakmensen waar je goed mee kunt overleggen.” Er is alleen één ding waar ze het onderling niet over eens worden en dat is welke radiozender de hele dag aan moet staan. Maar ook dat is snel opgelost. “We zetten er gewoon twee aan. Eentje op Radio 10 en de ander op Radio 2. Als we ze dan een beetje uit elkaar zetten, wat bij de meeste klussen prima gaat, dan gaat dat goed. Tja.. smaken blijven toch verschillen”, lacht Rene. 

Van iets naar niets
De passie die Rene heeft voor zijn vak, is aan alles te merken. De variatie binnen zijn werk, daar krijgt hij de meeste energie van. “Je bent echt vanaf het begin tot eind betrokken bij een project en de projecten zijn heel verschillend. Je ziet dus ook echt hoe iets van helemaal niets, in iets moois verandert,” aldus Rene. Als de klant dan ook nog tevreden is, is Rene helemaal blij. “Daar doe je het toch voor”.

In zijn vrije tijd laat Rene de kwast graag links liggen. Dan gaat hij het liefs een flink stuk wandelen of fietsen. Zo kan hij op maandag weer helemaal fris aan de slag!

 

Rene
Terug naar overzicht