Marcel

Bij Reijnders werkt een groot team van gepassioneerde vakmensen. Marcel is er daar één van. Na eerst 25 jaar bij een ander bedrijf gewerkt te hebben, is hij een aantal jaar geleden bij Reijnders begonnen. Een heel lastige keuze voor Marcel was dat niet, want hij was namelijk al erg vertrouwd met het bedrijf Reijnders.  

 

Altijd werk 

Wat Marcel heeft geïnspireerd om schilder te worden? “Dat is eigenlijk niet zo moeilijk,” vertelt hij zelf. “Als je schilder bent, heb je altijd werk! Alle nieuwe gebouwen die er komen, moeten geschilderd worden. En alles wat er al staat, moet goed onderhouden worden. Daarnaast vind ik het ook gewoon mooi om te doen. Ik haal er echt voldoening uit en dat is erg fijn.” 

Marcel heeft eerst 25 jaar bij een ander bedrijf gewerkt. Toen hij op zoek ging naar een nieuwe plek, was de keuze voor Reijnders snel gemaakt. “Mijn vader heeft altijd bij Reijnders gewerkt en die kon het goed vinden met Gerard. Ze trokken met elkaar op en kwamen zelfs bij elkaar over de vloer. Toen ik klaar was met mijn opleiding zei mijn vader: “Nu zoek jij maar een ander bedrijf om te werken, want ik zie jou thuis al genoeg.” Eigenlijk was dat een grapje, maar ik had meteen al een ander bedrijf gevonden en daar ben ik 25 jaar blijven werken. Toen dat ophield was de stap naar Reijnders snel gemaakt.” 

 

Reijnders Optimaal plan 

Gelukkig wilden ze hem daar erg graag in hun team. “Gerard zag mijn kwaliteiten en wilde me niet weer laten gaan. Ik kreeg de verantwoordelijkheid over het Reijnders Optimaal plan.” Die taak bevalt Marcel goed. “Als je kiest voor het Optimaal plan word je langdurig klant bij ons. Meestal komen we om de vijf jaar een keer langs. Ik doe dit werk nu zes jaar en ben dus al een aantal keer terug geweest bij dezelfde mensen. Het is leuk dat ze me nu kennen. Het zorgt ook voor hele korte lijntjes. Ik bel zelf met de klanten en plan zelf een afspraak met ze in, daar zit verder niemand anders tussen. Ik maak mijn eigen planning en ben dus eigenlijk van A tot Z verantwoordelijk voor mijn klanten. Dat is iets waar ik echt van geniet. Voor de klanten is het ook heel fijn, zij hebben één aanspreekpunt en kunnen vertrouwen op onze communicatie. Weet je wat ik altijd zeg? De vrijheid en het vertrouwen is ‘Optimaal’ bij Reijnders!” 

Marcel haalt veel energie uit het contact met klanten. “Als je netjes en goed werk levert, zijn de mensen altijd tevreden. Soms deel ik ook mijn ideeën met ze, bijvoorbeeld in de vorm van kleuradvies. En als klanten soms wat kritischer zijn, vind ik het juist een mooie uitdaging om zo’n project toch in goede banen te leiden. Dan ga ik zelf uitvogelen hoe ik hen het beste tevreden kan stellen. Dat vind ik wel leuk, ja.” 

 

Praten over voetbal 

Het uitvoeren van de Reijnders Optimaal klussen doet Marcel samen met zijn maatje Rick. “Wij werken altijd samen aan projecten en dat gaat hartstikke prima. Qua leeftijd zou Rick mijn zoon kunnen zijn, maar we hebben veel raakvlakken hoor,” lacht Marcel. “We praten graag over voetbal samen, dus dat zit wel snor. En buiten dat: hij werkt altijd supernetjes.” 

Marcel
Terug naar overzicht