Cor

Cor Prinssen in 2020 veertig jaar in dienst: ‘Het schilderwerk is en blijft een prachtig vak’

Reijnders bestaat uit een team van enthousiaste, gemotiveerde mensen. Een van hen is Cor Prinssen uit Wanroij. Cor werkt dit jaar veertig jaar bij Reijnders en mag daarom met recht een van de oudgedienden genoemd worden. “Het schilderwerk is en blijft een prachtig vak. Als je van ‘niets iets gemaakt hebt’, besef je weer hoe mooi het is.”

Het was in 1980 dat Cor als schilder begon bij Reijnders. Hij ging nog even naar de streekschool in Nijmegen voor de opleiding, maar dat was niet zijn ding. “Nee, ik werkte liever vijf dagen dan dat ik moest leren. Ik heb destijds tegen Gerard (vorige eigenaar) gezegd: ‘laat mij maar werken’. Gelukkig begreep hij dat en hebben we daar goede afspraken over gemaakt.”

‘Van niets iets maken’

Het werk als schilder is voor Cor nog altijd heel inspirerend. De afwisseling, de vrijheid en het buiten werken zijn zaken die hem aanspreken. “Ik moet er niet aan denken om de hele dag ergens op een kantoor te zitten. Daarnaast is het heel afwisselend. Maar het mooiste is dat je na afloop ziet dat je ‘van niets iets gemaakt hebt’. Dan besef je weer wat een mooi vak het is.”

In de veertig jaar dat Cor werkzaam is bij Reijnders is veel veranderd. Het grootste verschil? “We leveren nu nog betere kwaliteit. In de afgelopen decennia hebben ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van de producten waarmee we werken, de manier waarop gewerkt wordt en hebben innovaties plaatsgevonden op het gebied van duurzaamheid. Daardoor zijn we nu in staat om nog mooiere en betere projecten op te leveren”, vertelt Cor die ook ziet dat de werkwijze een transformatie heeft ondergaan. Waar voorheen het organisatorische werk uit handen werd genomen, wordt nu verwacht dat de medewerkers zelf meer verantwoordelijkheid nemen. “We onderhouden zelf het contact met de klanten en lossen zaken zelf op. Dat vraagt een grotere verantwoordelijkheid, maar is wel prettig werken. Het geeft meer vrijheid en creëert echt het gevoel dat je aan je eigen project bezig bent.”

Oude mannen

Cor vertelt dat de werksfeer in de loop der tijd nog beter is geworden. “Het is een hechte club”, vertelt Cor die het waardeert dat er steeds meer jeugd bij is gekomen. “Als we alleen met oude mannen zoals ik zouden zijn, is het toch minder leuk”, lacht hij. “We hebben nu veel leven in de brouwerij. En zo hoor je nog eens wat hè”, knipoogt Cor. Die goede sfeer komt ook tot uiting in de bedrijfsfeesten, die Cor nog allemaal helder voor de geest heeft. “Zeker. Ik weet nog dat we voor het veertigjarig jubileum oudhollandse spelen hebben gedaan in Haren. En voor het 50-jarig jubileum werd een groot feest georganiseerd in Venray. Ja,  feesten dat kunnen we wel.”

Favoriete projecten

Twee projecten zijn Cor in de afgelopen veertig jaar het meest bijgebleven: Complex 28 in Gennep en een VvE (vereniging van eigenaren) in Boxmeer. “In Gennep kregen we als opdracht om zestig woningen van begin tot eind op te knappen. Dat zijn projecten waar ik vrolijk van word”, zegt Cor. In Boxmeer krijgt hij samen met collega’s de opdracht om de woningen van een VvE op te knappen. “Ik hoop in de komende jaren vaker dit soort grote projecten op te pakken. Je bent dan langere tijd met een aantal collega’s op een locatie bezig, dat is schitterend.”

Jubileum

Veertig jaar in dienst bij een werkgever is bijzonder. “Of daar dit jaar bij stilgestaan wordt? Ik hoop het wel, al sta ik niet graag in de schijnwerpers”, zegt Cor die de meeste waarde hecht aan wat hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd. “Ik heb heel veel mensen leren kennen. Vaak kom je om de paar jaar weer terug bij een klant en zien ze een bekend, vertrouwd gezicht. Dan weet je dat het goed zit.”

Cor
Terug naar overzicht