Tseadu

“Ik vind schilderen gewoon heel erg leuk”

Tseadu is nu vijf jaar in Nederland en loopt op dit moment al ruim vijf weken stage binnen ons team. Op die manier kan hij meer van het vak leren, ons bedrijf leren kennen én kunnen wij als bedrijf hem ook beter leren kennen. Wij willen en kunnen Tseadu deze kans bieden omdat wij onderdeel zijn van het PSO programma. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een kwaliteitskeurmerk dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Tseadu is de eerste medewerker die ook daadwerkelijk zijn stage periode bij ons is gestart. We stellen hem graag aan je voor!

 “Mijn naam is Tseadu. Ik kom zelf uit Eritrea en ik woon nu samen met mijn vrouw en drie kinderen in Venray. Mijn stage bij Reijnders duurt in totaal twee maanden. Daarna gaan we kijken of ik een contract bij Reijnders kan krijgen.” Tseadu werkt nu drie dagen in de week bij Reijnders: “Op maandag, woensdag en vrijdag werk ik nu hier, op de andere dagen ga ik samen met mijn vrouw naar school. Daar krijgen we Nederlandse les. Als dat iets minder wordt, hoop ik ook meer stage te kunnen lopen,” aldus Tseadu.

Vaste begeleider
Vanuit Reijnders is Greg de vaste begeleider van Tseadu. Greg zegt hierover: “Tseadu is erg gemotiveerd en doet zijn werk heel goed. Toen hij nog in Eritrea woonde, schilderde hij ook al. De basisprincipes van het vak kent hij dus wel. We gaan nu gewoon steeds een stapje verder en ik hoop hem nog meer te kunnen leren over het schildersvak.”

“Binnen Reijnders ben ik de begeleider en het vaste aanspreekpunt voor Tseadu. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld samen aan het werk bij VieCuri. We zorgen ervoor dat het buitenschilderwerk er hier weer mooi bijligt. De begeleiding van Tseadu houdt ook in dat ik ook contact heb met de gemeente over het proces. Vorige week hebben we nog een afspraak met de gemeente gehad om de voortgang te bespreken. Dat was een heel positief gesprek en aan het einde van die twee maanden hebben we ook weer een evaluatiegesprek. Maar zoals ik al zei: met de motivatie van Tseadu zit het wel goed,” aldus Greg.

Zekerheid
Wat Tseadu het leukste aan zijn werk vindt tot nu toe? “Ik vind schilderen gewoon heel erg leuk. Reijnders is een goede werkgever en ik ben blij dat ik hier de kans krijg. Ook de collega’s zijn leuk. Alles gaat goed. Uiteindelijk ben ik op zoek naar vastigheid voor mezelf en mijn gezin. Ik hoop dus dat ik na deze twee maanden die zekerheid een beetje krijg in de vorm van een contract. Maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Na drie dagen in de week stage lopen en twee dagen in de week naar school gaan is het in het weekend tijd voor een beetje ontspanning. “Dan kijk ik televisie, zorg ik voor mijn kinderen én houden mijn vrouw en ik ons bezig met het verder leren van de Nederlandse taal,” aldus Tseadu.

Tseadu
Terug naar overzicht