Gertjan

Gertjan Reijnders: ‘De langetermijnvisie van mijn vader loopt als rode draad door het bedrijf’

Vastgoedonderhoudsbedrijf Reijnders is in Venray en omgeving een gevestigde naam. Maar wanneer is Reijnders opgericht? En hoe is die ontwikkeling gegaan? En hoe wil Reijnders gezien worden? Samen met Gertjan, die inmiddels als lid van de derde generatie aan het roer staat, gaan we hier dieper op in. In deze eerste serie gaan we terug in de tijd. In het tweede verhaal, dat binnenkort verschijnt, vertelt Gertjan over de periode dat hij het bedrijf heeft overgenomen.

Voor de oprichting van het bedrijf gaan we terug naar 1966. Cor Reijnders Sr., Cor Reijnders Jr., en Gerard Reijnders, respectievelijk de opa, oom en vader van Gertjan, startten het bedrijf MC Reijnders Schildersbedrijf. “Ze startten gewoon aan huis, maar wel meteen met vier medewerkers. Al vrij snel werd een bedrijf in Venlo overgenomen, met Océ Van Der Grinten als grote opdrachtgever. Vanwege de flinke groei van het bedrijf, werd in 1979 een nieuw pand gebouwd aan de Plataanstraat. Op die locatie zijn we nu nog steeds gevestigd. Daar ligt dus een heleboel historie”, vertelt Gertjan.

Voorloper
Voorloper Cor Reijnders Jr. besloot in 1980 uit het bedrijf te stappen en zelfstandig verder te gaan. Zes jaar later gaat Cor Reijnders Sr. met pensioen, waardoor de aandelen in handen komen van Gerard, vader van Gertjan. “Het bedrijf was toen al behoorlijk gegroeid met ruim twintig medewerkers. Mijn vader streefde naar een bepaalde continuïteit, waardoor kwaliteit steeds meer op de eerste plek kwam te staan. Dat zag je niet alleen terug in het schilderwerk, maar ook in de presentatie van het bedrijf. Hij was voorloper met het gebruikmaken van steigers, met de aanschaf van bedrijfsauto’s en met het verzorgen van bedrijfskleding voor medewerkers.”

Lange termijn
Gertjan vertelt dat zijn vader in zijn bedrijfsvoering altijd aan de lange termijn dacht. “In de jaren ’80 stuurde hij een brief naar de directeuren van de basisscholen uit de gemeente Venray. Hij nodigde hen uit voor een presentatie en vertelde dat ze door gebruik te maken van een meerjarig onderhoudsplan grote stappen konden zetten met het onderhoud van de scholen. Hij begreep heel snel dat door mee te denken met de scholen de kosten beheersbaar bleven. Daarin was hij echt onderscheidend en die visie loopt nog altijd als een rode draad door het bedrijf”, aldus Gertjan.

GRS Optimaal
Naast de vestiging in Venlo en Venray, volgde in de jaren ‘90 ook filialen in Gennep en Boxmeer. “Daar was in die tijd veel werk”, vertelt Gerjan. In 2007, net voordat de economische crisis haar hoogtepunt kent, bevindt Nederland zich in een recessie. Veel opdrachtgevers stellen het onderhoud uit, met hoge kosten als gevolg. “Mijn vader ontwikkelde in die tijd GRS Optimaal. Een concept dat gedurende 15 jaar zorgt voor kwalitatief en duurzaam onderhoud voor een vast bedrag per maand. Dit bleek erg goed aan te slaan en heeft gezorgd voor een boost van het bedrijf.”

Tweede verhaal
Tot zover dit eerste artikel. In het tweede verhaal komt de periode naar voren waarin Gertjan zijn intrede deed in het bedrijf. Daarnaast vertelt hij over de uitdagingen, zijn visie en werpt hij een blik op de toekomst.

Gertjan
Terug naar overzicht