Romain

Romain al bijna tien jaar vaste kracht in het Reijnders-team

Het team van Reijnders bestaat uit gepassioneerde, enthousiaste mensen. Een van hen is Romain Roemen (33) uit Swalmen. Sinds november 2011 is Romain al actief voor Reijnders, waar hij het goed naar zijn zin heeft. “Het is hier niet zo dat je een potje verf krijgt en er niet meer naar je wordt omgekeken. Het is veel meer dan dat.”

Romain, getrouwd en vader van twee dochters, was voorheen vooral actief voor Reijnders Venlo. Vanaf begin 2020 is Reijnders Venlo en Reijnders Venray samengevoegd. In Venlo is daardoor alleen nog een kantoor, zonder werkplaats. Ondanks dat de Swalmenaar nu iets verder moet rijden, vindt hij het een positieve ontwikkeling. “In Venlo werkten we samen met zo’n tien mensen. Ik heb er nu een heleboel collega’s bijgekregen. Dat is een fijne ontwikkeling.”

Kantoor

Afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt waarom Romain het als schilder bij Reijnders goed naar zijn zin heeft. “Ik hoef niet elke dag naar hetzelfde kantoor. Inmiddels ben ik al op heel veel plekken geweest. Die afwisseling maakt het hartstikke leuk”, vertelt de 33-jarige inwoner van Swalmen. “Ook het type werk varieert. Dat gaat van particuliere huizen tot aan grote appartementencomplexen van Vereniging van Eigenaren. Dit werkt verveelt geen moment.”

Eigen klussen

De vrijheid en verantwoordelijkheid die hij bij Reijnders ervaart, is niet vanzelfsprekend. Romain vertelt dat het op andere plekken vaak anders geregeld is. “Daar is vaak één leidinggevende die alles regelt. Zelf hoef je dan niet veel te doen. Dat is hier anders. Zelfs jonge jongens krijgen hier de verantwoordelijkheid om hun eigen klussen te regelen. Dat zijn leerervaringen die hen niet meer wordt afgenomen.”

Grote klussen

Gevraagd naar zijn leukste klus de afgelopen jaren, moet hij even nadenken. “Ik kan er niet specifiek één uitkiezen. Maar mijn hart ligt bij de grote klussen”, zegt Romain. Als voorbeeld noemt hij Villa Flora. Daar wordt onder andere een afdak waar langs niets aan gebeurt is, opnieuw geschilderd. “Kijk, je moet ook de boel schuren, dat is niet het leukste werk. Maar als je na een paar weken het resultaat ziet, is het dat meer dan waard. Dat is waar je het voor doet.”

Leermeester

Romain, die in zijn vrije tijd geregeld op het voetbalveld staat, gaat binnenkort de opleiding tot leermeester doen. Dat betekent dat hij bevoegd wordt om jonge studenten te begeleiden. “Op dit moment begeleid ik ook iemand, dat vind ik hartstikke leuk om te doen. Al is het wel even wennen, want zo oud ben ik nu ook nog niet”, lacht Romain die uitlegt dat het opleiden van jonge schilders van groot belang is. “Over het algemeen is het lastig om jonge, nieuwe schilders te vinden. Gelukkig gaat dat bij Reijnders goed, vooral omdat Gertjan daar veel aandacht aan besteed met onder meer een samenwerking met een schildersopleiding.”

Meer dan een potje verf

Nu hij al bijna tien jaar actief is bij Reijnders, is het ook een mooi moment om vooruit te kijken. “De komende jaren zie ik mezelf steeds meer organiserende taken oppakken. Een rol als leermeester, maar ook taken waarbij ik meer regelwerk oppak is iets wat ik graag zou doen.” Of daar bij Reijnders mogelijkheden voor zijn? “Zeker. Ze denken altijd mee. Het is hier niet zo dat je je potje verf krijgt en niet meer naar je wordt omgekeken. Nee, dat is hier goed geregeld. Dus ook de komende tien jaar zit ik hier zeker goed op mijn plek.”

Romain
Terug naar overzicht