Roy

‘Collega’s moeten eraan wennen dat ik soms met normale kleding naar het werk kom’

Reijnders bestaat uit een team van enthousiaste, gepassioneerde mensen. Eén van hen is Roy Janssen (38) uit Leunen, die inmiddels twaalf jaar bij Reijnders werkt. In die tijd heeft Roy, van oorsprong timmerman, zich ontwikkeld tot glaszetter en is hij nauw betrokken bij Resultaat Gericht Samenwerken (RGS), waarvoor hij woningen inspecteert en soms uren achter de computer zit om plannen uit te werken. “Collega’s moeten er nog wel eens aan wennen dat ik nu soms met ‘normale kleren’ naar het werk kom”, lacht hij.

Voordat Roy bij Reijnders ging werken, was hij acht jaar actief op de bouw. “Dat had ik op een begeven moment wel gezien. Ik miste vooral het contact met de klanten. We zaten soms wel driekwart jaar op dezelfde locatie. Alles werd voor ons geregeld, we waren niet zo betrokken bij projecten”, vertelt hij. Die betrokkenheid vond hij bij Reijnders wel. “Hier heb ik veel eigen verantwoordelijkheid. Van het eerste gesprek bij de klant tot aan het daadwerkelijk uitvoeren van de werkzaamheden”, zegt de Leunenaar.

De eerste tien jaar bij Reijnders werkte Roy in de functie van timmerman. “Ik heb aangegeven dat ik verder wilde kijken dan alleen timmeren. Daarom ben ik toen regelmatig meegegaan met Ton (destijds glaszetter en nu met pensioen). Dat leek me wel wat en ik kreeg de mogelijkheid daar verder in te gaan”, vertelt hij. Roy, die het bedrijf omschrijft als ‘een leuke, energieke club mensen’, vertelt dat hij de groeimogelijkheden erg waardeert in het bedrijf. “Als je wil, heb je hier volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Gertjan staat altijd open voor nieuwe zaken en verandering.”

Zo’n twee dagen in de week is Roy, die samen met Inge twee jonge kinderen heeft en in zijn vrije tijd betrokken is bij de carnavalsvereniging en de scouting in Leunen, actief als glaszetter. Daarnaast houdt hij zich veel bezig met RGS (Resultaat Gericht Samenwerken). Hij inspecteert woningen, waarna onderhoudsplannen en scenario’s ontwikkeld worden. Het doel daarbij is woningen zo efficiënt en duurzaam mogelijk te onderhouden. “Het is heel interessant werk. Ik heb er cursussen voor gevolgd en met hulp van Sander en Gertjan ben ik sprongen vooruit gegaan. De combinatie van glaszetter en ‘RGS-werk’ is voor mij super.”

Een aantal projecten die hij in de loop der jaren gedaan heeft, zijn Roy goed bijgebleven. Als glaszetter was hij actief bij TBS-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. “Voordat we konden beginnen, waren we al een uur verder. Voortdurend beveiliging om ons heen en de glazen die we moesten zetten waren natuurlijk ‘loeizwaar’”, herinnert Roy zich. Ook was hij betrokken bij de renovatie van de molen in Wanroij. En voor het inspecteren van woningen trok hij namens Reijnders al naar Rotterdam en Maastricht. “Dat waren allemaal gave ervaringen. Ik hou wel van aparte dingen.”

Roy
Terug naar overzicht