Maikel

Maak kennis met Maikel! 

Maikel (34) is al 17 jaar schilder en is in al die jaren nog nooit bij zó’n leuk bedrijf in dienst geweest als Reijnders. Dat klinkt als een overdreven groot compliment voor ons, maar hij heeft het toch écht zo gezegd. Na eerst vanuit Faber een tijdje bij ons gewerkt te hebben, is hij sinds 27 maart vast in dienst. Hij vertelt ons graag over hoe dat bevalt. 

 

Op de goede plek 

De keuze om schilder te worden was een logische stap voor Maikel. “Mijn vader en opa zijn ook schilder,” vertelt hij. “Als 15-jarige ging ik al mee om regenpijpen te schilderen. Dan zit het er een beetje in.” Na zijn opleiding is hij direct voor zichzelf begonnen, maar hij miste toch de gezelligheid met collega’s. “Ik heb daarna bij een aantal bedrijven gewerkt, maar nooit echt mijn plek gevonden. Dat kwam direct goed bij Reijnders. We hebben een erg leuke groep, met gezellige jongens. Het zijn échte vakmensen.” Soms moet hij nog een beetje wennen aan de ‘Reijnders manier van werken’: “Ik hoef maar te bellen of te vragen en ze staan voor je klaar met advies. Dat was ik nooit gewend.” 

 

Verantwoordelijkheid 

Het liefst is Maikel bezig met buitenwerk. “Dat is veelzijdiger en de projecten duren ook wat langer.” Als voormalig eigen ondernemer heeft hij graag de touwtjes in handen en vindt hij het prettig als hij vrijheid krijgt op werk. Maikel vertelt: “Voor sommige opdrachten krijg ik de verantwoordelijkheid. Dan moet ik ervoor zorgen dat alles klopt en netjes in orde is. Ook onderhoud ik contact met de klanten. Dat moet je wel liggen, want overal staat je nummer onder en iedereen kan je bellen. Je moet goed kunnen communiceren. Ik vind dat wel prettig.” 

Maikel is pas tevreden als de klanten tevreden zijn. Dat is tot nu toe elke keer gelukt. “Dat vind ik het allerbelangrijkste,” vertelt hij, “mensen blij maken met wat we doen.” Ook als hij een uitdagende klant voor zijn neus krijgt? “Juist dan! Zolang je maar weet hoe je moet communiceren, dan komt alles goed. Iedereen is tenslotte anders. Én: jij moet goed voor ogen houden wat jouw doel is. Dan kan er eigenlijk niets misgaan.” 

 

Kwaliteit 

Maikel is er trost op dat hij nu een vast onderdeel van Reijnders is. “Wij gebruiken alleen de beste producten die voor handen zijn, we werken écht gewoon volgens een degelijk verfsysteem. Ik vind het heel fijn dat ik de klant het beste kan bieden dat er is. Dat heeft me enorm aangetrokken in dit bedrijf.” 

Doet Maikel eigenlijk nog iets anders dan schilderen? “Jazeker, in mijn vrije tijd kun je me weleens langs het water met een hengel vinden.” En als hij dan vangst heeft? Dan kookt hij graag een uitgebreide maaltijd!  

Maikel
Terug naar overzicht