Spencer

Spencer Hermsen: ‘Schilder zijn is gewoon een mooi vak’

Reijnders bestaat uit gepassioneerde, enthousiaste medewerkers. Een van hen is Spencer Hermsen (55) uit St. Hubert. “Mijn hart ligt bij het particuliere werk. Wat ik daar mooi aan vind? De persoonlijkheid en de diversiteit.”

Een ervaren rot. Iemand die de kneepjes van het vak kent. Omschrijvingen die passen bij Spencer. Ver voordat een groot gedeelte van zijn collega’s geboren werd, begon hij als schilder. In 1982. Vanaf april 2021 is hij onderdeel van het Reijnders-team. Spencer werkte voor Bos schilderwerken, het bedrijf dat Reijnders in de periode overnam.

Van een klein team bij Bos naar zo’n dertig collega’s bij Reijnders. Even wennen, toch? “Inderdaad. Maar het gaat hartstikke goed hoor. Bij Reijnders heb je veel eigen verantwoordelijkheid, dat is prettig. Maar verder is voor mij niet veel veranderd.”

Vanaf zijn 16e is Spencer schilder. “Het mooiste vind ik het particuliere werk. Bij mensen in en rondom het huis iets verfraaien. De kleine klussen, waarbij ook een stukje timmerwerk komt kijken. Daar haal ik veel voldoening uit. En: het is nooit saai, want ieder huis is anders.”

De inwoner van Sint Hubert geniet ook van het contact met de klant. “De persoonlijke sfeer bij iemand thuis vind ik prettig werken. Dat is een omgeving waar ik het beste functioneer. Maar uiteindelijk gaat het om de klant. Dat die tevreden is. Daar doe ik alles voor.”

Spencer, die in zijn vrije tijd met zijn vrouw aan yoga doet, fiets- en wandeltochten maakt en graag op reis gaat, hoopt dat in de toekomst meer jongeren kiezen voor het schildersvak. Waarom? “Het is gewoon een mooi vak. Natuurlijk, je moet geduld hebben en met klanten om kunnen gaan. Maar je ziet het altijd mooi worden. En je werkt vrijwel altijd buiten. Wat wil je nog meer?”

Spencer
Terug naar overzicht