Ronald

Het team van Reijnders bestaat uit gepassioneerde, enthousiaste mensen. Een van hen is Ronald Kemps (62). Hij is al sinds zijn zestiende schilder en gaat nog elke keer met plezier naar het werk. “Als je geen plezier meer hebt in je werk, kun je beter in bed blijven liggen.”

Ronald is al sinds zijn zestiende bezig met schilderen. “Ik zat in Maastricht op school en daar waren we bezig met timmeren en schilderen. Het schilderen vond ik toen al super leuk en na mijn middelbare school ben ik meteen een schildersopleiding gestart,” zegt Ronald.

Hij begon bij een bedrijf in Venlo en heeft daar vijftien jaar gewerkt tot de eigenaar met pensioen ging. Hier leerde Ronald de fijne kneepjes van het vak. Na deze vijftien jaar werkte Ronald nog op een paar andere plekken om uiteindelijk bij Reijnders uit te komen.

Reijnders denkt met je mee

Toen Ronalds vrouw 31 jaar was, hield het leven helaas plotseling op voor haar. Ronald bleef achter als alleenstaande vader met twee dochters van 4 jaar en 11 maanden. Een zware tijd volgt. Hij stopte tijdelijk met schilderen om zo deze periode te verwerken.

Vier maanden na het overlijden van zijn vrouw stond Ronald in een schilderswinkel in Venlo waar iemand hem tipte over Reijnders. “Ik ben toen voor 20 uur begonnen en ik werk nog steeds 20 uur. Reijnders heeft me geholpen om mijn leven weer op te pakken. Inmiddels gaat alles weer super goed en heb ik twee hele mooie dochters opgevoed!”

Met plezier naar je werk

“Als je geen plezier meer hebt in je werk, kun je beter thuis in bed blijven liggen,” begint Ronald. Gelukkig gaat Ronald wel nog iedere keer met plezier naar het werk! “Ik vind mensen ontmoeten en met mensen omgaan het leukste aan mijn werk. Verder houd ik ervan om schoon en netjes te werken. Als ik dan een klus heb afgerond en het ziet er netjes uit, krijg ik daar een fijn gevoel van,” vertelt hij verder.

Verder vindt Ronald de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je krijgt bij Reijnders fijn. “Alles is bespreekbaar en mijn collega’s zijn leuke en nette jongens. Ik vind het geweldig dat ik zelf alles mag regelen met de klant. Van verf bestellen tot de administratie die erbij komt kijken. Dit heb ik bij andere bedrijven niet gehad,” vertelt Ronald met een glimlach.

Terrassen

Na het werk heeft Ronald altijd een grote hobby gehad: watersport. Hij heeft zelf ook altijd een boot gehad van maar liefst 13 meter. “Watersport is de mooiste sport die er is als je het mij vraagt,” vertelt Ronald verder. Helaas is de boot verkocht.

In het weekend kan je Ronald nu meestal vinden op het terras. “Ik ga bijna iedere week wel naar het terras met vrienden, familie of mijn kinderen. Ik geniet hier volop van.”

Ronald
Terug naar overzicht