Bram

‘Bij Reijnders heerst echt een saamhorigheidsgevoel’

Reijnders bestaat uit een team van enthousiaste, gepassioneerde mensen. Een van hen is Bram van de Ven (23) uit Wanssum. Ondanks zijn jonge leeftijd, is hij al aan zijn vierde jaar bezig bij het vastgoedonderhoudsbedrijf. “De onderlinge sfeer die er heerst en de passie voor het vak zijn voor mij kenmerkend voor Reijnders”, vertelt Bram.

Tussen het schilderen door neemt Bram dinsdagmiddag 7 april even de tijd om te praten over zijn werk bij Reijnders. “Ik leer hier voortdurend bij. Zowel van jonge collega’s, maar zeker ook van de ouderen”, zegt Bram die zich gelukkig prijs dat het werk in het coronatijdperk gewoon door kan gaan. “We werken zo veel mogelijk alleen en houden altijd 1,5 meter afstand. Doordat we voornamelijk in de buitenlucht werken is dat prima te doen.”

Bram verliet in 2012 het Raayland College in Venray, waarna hij op de Schildersschool in Nijmegen belandde. Die opleiding ging voortvarend en rondde hij in vier jaar af. Daarna begon hij, samen met zijn maatje Rick Egelmeers, bij Reijnders. “Dat is wel een leuk verhaal. Wij gingen samen naar het Raayland, samen naar de Schilderschool en zijn daarna gelijktijdig hier begonnen.” Wie niet beter weet, zou kunnen concluderen dat ze altijd samen zijn. Maar dat is niet het geval. “Nee, ik woon in Wanssum en Rick in Overloon. Dus we hebben genoeg afstand en dat is soms ook wel goed”, lacht hij.

Werken bij Reijnders verveelt Bram allerminst. “We hebben hier een geweldige sfeer. Er heerst echt een saamhorigheidsgevoel. Als ik vragen heb of hulp nodig heb, hoef ik maar te bellen en staat iedereen voor je klaar. Dat is prettig werken”, zegt Bram. Het creëren van zo’n sfeer gaat niet vanzelf. Gertjan besteedt daar veel aandacht aan. Zo organiseerde hij onlangs een teambuildingsdag. “Dat vind ik positief. Het is belangrijk dat iedereen er ‘schik’ in blijft houden. Een ander mooi voorbeeld is de traditionele zomerbarbecue. Dat is super gezellig en wordt vaak laat. Dat zegt genoeg over de sfeer.”

Het is niet alleen de sfeer die Bram zo aanspreekt. Ook de passie voor het vak. “Iedereen houdt er van om op een duurzame manier mooie dingen te maken. Het geeft een bepaalde verbondenheid als je achteraf ziet dat je iets moois voor elkaar hebt gekregen”, zegt de Wanssummer die niet lang hoeft na te denken bij welk type schilderwerk zijn voorkeur ligt. “Het particuliere werk. Je hebt dan wat meer contact met de mensen en je kunt er echt iets moois van maken. Ik hoop daar langzaam mijn specialisme van te maken. Bij Reijnders zijn veel ontwikkelmogelijkheden, dus dat komt wel goed.”

Naast het schilderwerk is hij fanatiek voetballer. Samen met zijn neefje Indy, die ook bij Reijnders werkt, speelt hij in het eerste team van SV United in Wanssum. Dit jaar werd Bram geteisterd door blessures, maar vorig seizoen was hij een vast onderdeel van het kampioensteam dat promoveerde naar de vierde klasse. Dit jaar was het elftal op weg naar een stunt, want de ploeg stond in poleposition voor een nieuwe promotie. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. “Voor ons is het heel erg zuur natuurlijk, want we hebben er hard voor gestreden. Maar goed, er zijn nu natuurlijk belangrijkere zaken. Volgend jaar weer een kans.”

Bram
Terug naar overzicht