“Snelheid en accuraatheid bij het onderhoud is voor MET ggz héél belangrijk. Dat levert Reijnders elke keer weer.”

Met maar liefst zeven behandellocaties en een dikke 110 woningen is er bij MET ggz altijd wel iets te schilderen of onderhouden. Reijnders verzorgt al jaren voor al deze locaties het schilderwerk en onderhoud. Iwan Wetzels, adviseur huisvesting en facilitair, is zeer tevreden over de tijd die Reijnders voor haar klanten neemt en de snelheid waarmee ze altijd weer de klus klaren. “Ik kan het niet anders zeggen: de samenwerking is gewoon top. 

Hoog op de prioriteitenlijst 

Onderhoud staat bij MET ggz hoog op de prioriteitenlijst. “Je moet het zo zien,” vertelt Iwan, “elke kamer die leegstaat, kost MET ggz geld.” Het komt wel eens voor dat een kamer na vertrek van een client niet meer voldoet aan de standaard eisen van MET ggz. Deze kamer heeft dan het nodige onderhoud nodig voordat er een nieuwe cliënt kan wonen. Iwan vertelt: “Het voornaamste is dat die kamer weer zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt, want tijd is geld. Snelheid en accuraatheid bij het opknappen en schilderen is gewoon heel belangrijk. Daarnaast moet er gewoon goede kwaliteit geleverd worden. Maar daar twijfel ik niet aan. Dat levert Reijnders elke keer weer.” 

 

Tijd voor advies 

In zijn functie adviseur huisvesting en facilitair heeft Iwan geregeld contact met Sander, zijn vaste aanspreekpunt binnen Reijnders. Dat bevalt goed: “Sander is een hele vriendelijke, beleefde gast die ook de nodige kennis en ervaring heeft binnen het vak.” In oktober komt er een nieuw groot onderhoudsproject aan op een nieuwe locatie in Echt. “Wat ik daarin vooral erg waardeer,” vervolgt Iwan, “is dat Sander bijna een hele dag bezig is geweest met de inventarisatie voor die offerte. Hij investeert echt de nodige tijd en energie om dat grondig te doen.” Daarbij stelt Iwan het aanvullende advies dat hij dikwijls van Sander krijgt erg op prijs. “In diverse woningen wordt gebruik gemaakt van de standaard witte latexverf. Sander merkt dat op en adviseert dan een hogere categorie latexverf met een betere reinigbaarheid, waardoor je de muren makkelijker afwast. Precies een kwaliteit die wij zoeken in de verf.”  

 

Onderhoud voor verschillende panden 

Reijnders ontfermt zich niet alleen over het onderhoud van de cliëntenkamers, maar neemt ook het gehele binnen- en buitenonderhoud op zich. “Reijnders heeft laatst al het buitenschilderwerk aan twee van onze locaties verzorgd en ik moet zeggen, ze hebben gewoon heel net werk geleverd. Ze ontdekten daar trouwens ook een dorpel met houtrot. Na overleg met ons is die aangepakt, zodat de rot niet doorzet. Dat is nog zo’n voorbeeld van aanvullend advies. Reijnders neemt zelf het initiatief hierin en dat vind ik heel fijn. Het is ook wat wij van onze leveranciers verwachten.” 

 

Toekomst 

Ook in de toekomst liggen er nog mooie projecten voor Reijnders bij MET ggz in het verschiet. “Ik weet nu al dat er dit najaar nog twee grote panden aankomen waar Reijnders zich mee mag gaan bezighouden. En in april komend jaar komt het 2e pand erbij in Echt,” lacht Iwan. “Ze kunnen hun borst nat maken!”

“Snelheid en accuraatheid bij het onderhoud is voor MET ggz héél belangrijk. Dat levert Reijnders elke keer weer.”
Terug naar overzicht