Gemeente Land van Cuijk: 'Bij Reijnders denken ze altijd mee'

Stefan de Groot is verantwoordelijk voor het gebouwenbeheer in de gemeente Land van Cuijk. Reijnders is dé partner van de gemeente op het gebied van schilderwerk en vastgoedonderhoud. “Met hun onderhoudsplannen weten we waar we aan toe zijn en zijn we verzekerd van kwaliteit.”

Twaalf jaar geleden begon Reijnders werkzaamheden uit te voeren voor gebouwen in de gemeente. Een aantal jaren geleden wilde Sint Anthonis het onderhoud efficiënter inrichten en zocht daarbij naar één partij. Dat werd Reijnders, waardoor het bedrijf nu verantwoordelijk is voor de gehele vastgoedportefeuille in Sint Anthonis. “Denk daarbij aan sporthallen, locaties van de brandweer en scholen. In totaal gaat het om zo’n dertig gebouwen”, vertelt De Groot.

Behoefte aan één partij

In het verleden waren er meerdere bedrijven betrokken bij het onderhoud. “Bij sommigen moesten we er dan als een politieagent bij gaan staan. We hadden behoefte aan een partij die met ons meedenkt en in staat is een preventief onderhoudsplan uit te voeren. Zo weten we precies wat, wanneer, waar gaat gebeuren en wat het de gemeente kost. Reijnders is die partij en zij regelen dat perfect voor ons.”

Kwaliteit

Door het onderhoudsplan dat Reijnders monitort hoeft de gemeente niet steeds opnieuw inspectie te doen. Dat scheelt tijd en geld. Daarnaast stelt De Groot dat de kwaliteit van Reijnders van hoog niveau is. “Eigenaar Gertjan, maar zeker ook de andere werknemers, denken altijd mee en komen afspraken na. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. En het zijn het stuk voor stuk vakmensen.” Dat ziet hij ook terug wanneer hij op locaties komt waar het bedrijf aan het werk is. “Ze werken hard en iedereen is vriendelijk. Daarnaast ziet het er altijd schoon en opgeruimd uit.”

Monumentale molens

Gemeente Sint Anthonis kent twee monumentale molens. De Hamse Molen in Wanroij en De Korenbloem molen in Oploo. Reijnders heeft de verantwoordelijkheid over de renovatie. Omdat de Molens tot cultureel erfgoed behoren, zijn er verscherpte regels voor het onderhoud. “Dat is heel specifiek schilderwerk. Traditionele projectschilders kunnen dat vaak niet. Overigens zie je ook aan de jongens die daar bezig zijn dat ze het prachtig vinden. Werken in zo’n molen, dat is geen alledaags werk. Ze hebben als het ware de molen een beetje geadopteerd.”

In 2019 moest een groot deel van de plankenkasten van de molens vervangen worden. “Reijnders stelde voor om de planken in hun eigen werkplaats voor te behandelen en te schilderen. Dat scheelde op de locatie een hoop tijd. Voor mij een typerend voorbeeld waarmee Reijnders zich onderscheid. Ze denken altijd mee”, zegt De Groot die verder stelt het prettig te vinden dat het bedrijf een klein verloop aan medewerkers heeft. “Je weet zo van te voren vaak al wie komt.”

Gemeentelijke herindeling

De Groot vertelt dat hij en gemeente Sint Anthonis kan bouwen op het team van Reijnders. “Ze leveren kwaliteit en denken mee. Natuurlijk doen we ook wel aan benchmarking, maar ook daar komt Reijnders altijd goed uit”, vertelt hij. Gemeente Sint Anthonis gaat vanaf 1 januari 2020 op in het Land van Cuijck. Dat betekent ook een nieuwe organisatie van het werk. “Maar ik weet zeker dat Reijnders daar ook weer bij zit. Het is een fijn bedrijf en voor ons en andere gemeenten een uitstekende partner.”

Gemeente Land van Cuijk: 'Bij Reijnders denken ze altijd mee'
Terug naar overzicht