Bijpraten met Sander (september 2022)

De zomer is zo goed als voorbij. Tijd om even bij te praten met bedrijfsleider Sander Timmers.

En wat voor een zomer was het. Een productieve, maar ook een hete zomer. Het kwik steeg in juli zelfs tot boven de veertig graden. Een unicum in Nederland. Misschien lekker voor een zomeravond aan het zwembad, maar geen ideale werkomstandigheden. “Als bedrijf hebben we de taak om onze mensen te beschermen tegen extreme omstandigheden. Daarom hebben we die dag besloten dat alle werknemers, zo’n dertig in totaal, wat eerder naar huis te laten gaan.”

Binnenwerk
De hoge temperaturen zijn voorbij. Tot en met begin december werken de Reijnders-medewerkers, afhankelijk van het weer, veelal buiten. “Daarna verschuiven we het werk naar opdrachten die we binnen uitvoeren. Dat is, naast het contact met klanten en projectbegeleiding een van mijn belangrijkste taken op dit moment: het rondmaken van de planning in die periode. Maar eerst moeten we alle zeilen bijzetten om het buitenwerk volgens afspraak af te ronden.”

Rust
De nieuwe medewerkers Annemiek en Rob zijn inmiddels ook ruim een half jaar in dienst. Die uitbreiding werpt zijn vruchten af. “Het creëert meer duidelijkheid, snelheid en rust. Echt een positieve ontwikkeling. Een goede bijdrage in de groei van Reijnders.”

Nieuwe mensen
Wat Sander betreft blijft het daar niet bij. Het is druk en Reijnders is op zoek naar nieuwe collega’s op de werkvloer. We zoeken naar jonge mensen uit de regio. Motivatie en leergierigheid vinden we in eerste instantie belangrijker dan een opleiding. Wij maken dan samen een maatwerk programma met cursussen of scholing en interne begeleiding. Zo kan iemand bij ons leren én werken.”

‘Budgetpotje’
De mogelijkheid tot opleidingen geldt overigens ook voor de huidige medewerkers. “Dat zijn één van de dingen die we benadrukken in de periodieke gesprekken. Iedereen heeft een ‘budgetpotje’. Dat is te besteden aan een cursus of opleiding. Denk dan aan een cursus behangen, glaszetten of houtrotreparaties uitvoeren.”

Voor ons is dat een van de dingen die we verstaan onder goed werkgeverschap. Iets anders is het bevorderen van de saamhorigheid, een van onze kernwaarden. “In de zomer hadden we een gezellig bedrijfsfeest en een leuke barbecue (met optreden van onze eigen Ramon). Het doet de sfeer goed. Op naar de kerstborrel!”

Bijpraten met Sander (september 2022)
Terug naar overzicht