Bijpraten met Sander (maart 2022)

Even bijpraten met bedrijfsleider Sander: ‘We werken weer buiten, dat brengt een glimlach op ons gezicht’

“Reijnders breidt uit. ‘Vroeger’ deden we op kantoor alles met z’n drieën: Gertjan, Elly en ik. Maar dat werd te krap. Inmiddels versterk Rob Coppes ons als projectleider en verwelkomden we een nieuwe medewerker voor de financiële afdeling.”

Uitbreiding
“Het is heel gezond dat we uitbreiden. Het geeft meer ademruimte. Wij vinden betrokkenheid bij onze medewerkers belangrijk. Daar creëren we nu bewust tijd voor. Een voorbeeld? Het geeft ons de mogelijkheid om vaker langs te gaan bij onze mensen, die op locatie werken.”

Op scherp zetten
“We keken ook kritisch naar onze eigen rollen. Wie doet wat? Wie is waar verantwoordelijk voor? Dat moet je als bedrijf écht af en toe doen. Het zet je weer op scherp en het geeft rust.’

Wat kunnen we verbeteren?
“Deze weken gaan we met alle medewerkers in gesprek. Wat kunnen wij als leidinggevende verbeteren? Waar kunnen zij als vakman nog aan werken? Waar willen ze zich in specialiseren? Dat zijn vragen die dan op tafel liggen. Kijk, de lijntjes zijn kort hier. Als er iets is, weten ze ons meteen te vinden. Maar om af en toe meer tijd daarvoor in te ruimen is prettig. Zowel voor mij als bedrijfsleiders, als voor onze vakmensen op de vloer.”

Specialiseren
“Wat daar concreet uitkomt? Nou, enkele jongens gaven aan zich te willen specialiseren in spuittechnieken. Dus organiseren we een cursus. Dat is hoe we hier werken. Je hebt bij Reijnders ruimte om jezelf te ontwikkelen.”

Cursussen
“Ontwikkelen is een containerbegrip. Maar wel cruciaal voor de motivatie en kwaliteit. Daarom hebben de meeste medewerkers de afgelopen periode een cursus BHV, RepaireCare en VCA doorlopen.

Lekker naar buiten!
“De zon schijnt. Dus we gaan weer naar buiten. Heerlijk. Medewerkers vinden het niet erg om in de winter binnen te werken, maar nu langzaam naar buiten gaan brengt dat een lach op het gezicht. Want een schilder werkt het liefste buiten!”  

Bijpraten met Sander (maart 2022)
Terug naar overzicht