Bijpraten met Gertjan (december 2021)

Gertjan is eigenaar en directeur bij Reijnders Onderhoud. Hij zet de lijnen uit, spreekt met opdrachtgevers en houdt zich bezig met relatie-acquisitie en netwerkbeheer. Er is in de afgelopen tijd veel gebeurd: een nieuwe visie, uitbreiding van het marktgebied en er is vooruitgang met PSO. Tijd om even bij te praten.

Nieuwe visie

“De afgelopen tijd zijn we voornamelijk bezig geweest met een nieuwe visie voor de aankomende jaren. We gaan hier nog meer focussen op onderhouden, renoveren en transformeren. We hebben samen met een extern bureau gekeken waar we naartoe willen en zij gaan ook ons helpen om alles in goede banen te leiden met deze transformatie. Met onze nieuwe visie gaan er ook intern een paar dingen veranderen. Er komen namelijk een aantal functies bij om een goede invulling te geven aan de nieuwe en veranderde dienstverlening.

We werken naar een andere visie toe omdat we merken dat er steeds meer vraag is naar organisaties die verschillende onderhoud vraagstukken kunnen ontzorgen. Dus niet alleen schilderen (onderhouden), maar ook renoveren en transformeren. We kunnen hier niet mee achter blijven en gaan dus mee met de markt. We zijn nu opzoek naar betrouwbare en exclusieve ketenpartners waarbij we weten wat we aan elkaar hebben.”

Land van Cuijk

Het marktgebied van Reijnders Onderhoud wordt uitgebreid. Er komt namelijk een nieuwe gemeente vanaf 1 januari 2022: Land van Cuijk. “Dit is een fusie tussen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave. Het zal een van de grootste gemeenten van Nederland worden met een inwonersaantal van 90.000 inwoners. Aangezien wij ons al focussen op Boxmeer, vooral met Bos Schilderwerken, gaan wij ons focussen op de hele nieuwe gemeente.”

PSO

Reijnders Onderhoud is al een paar jaar bezig met de Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Daar wil Gertjan zich nog meer voor in gaan zetten

Het is niet zomaar een traject, maar een win-win situatie. Het is een kans voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt om toch werk te vinden en wij krijgen er gemotiveerde vakmensen voor terug. Er hebben dit jaar twee medewerkers van ons al een vast contract gekregen na het PSO-traject! We zijn wel nog op zoek naar nieuwe kandidaten voor volgend jaar.”

Vol goede moed het nieuwe jaar in

“We gaan vol goede moed het nieuwe jaar in met onze nieuwe visie en uitbreiding van ons marktgebied en de zoektocht naar nieuwe ketenpartners. Wij wensen jullie in ieder geval alvast fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2022!”

Bijpraten met Gertjan (december 2021)
Terug naar overzicht