Bijpraten met Sander (augustus 2021)

Sander Timmers is bedrijfsleider bij Reijnders. Met onder meer het aansturen van medewerkers, adviseren van klanten en het plannen van de werkzaamheden heeft hij een drukke agenda. Het is nu begin augustus en de eerste helft van 2021 zit er alweer op. Hoog tijd om terug te blikken én vooruit te kijken met Sander.

Het afgelopen half jaar

“We zijn als bedrijf gegroeid en we hebben een drukke tijd achter de rug. Er lopen op dit moment veel verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers, daar kunnen we heel blij mee zijn”, zegt Sander. Hoe zijn werkdagen er in deze drukke tijden uitzien? “Ik merk dat als het druk is, ik meer verantwoording bij de medewerkers neerleg om zelf zaken te organiseren. Ik heb dan meer tijd over om de hoofdplanning op orde te houden. Zo kan ik onze klanten blijven adviseren, opdrachten binnenhalen en contact houden met de klanten. Daar ligt dan ook mijn prioriteit. Bij ons is afspraak ook écht afspraak. Om dat te kunnen realiseren heb je een goede planning nodig. Gelukkig word ik hier sinds kort in ondersteund door onze collega Rob.”

Meer werk én meer hulp

Begin dit jaar nam Reijnders Bos Schilderwerken over. De overgang van personeel werd mede door Sander in goede banen geleid. “Voor ons is het heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt. We willen blijven communiceren en het werk voor iedereen zo prettig mogelijk maken. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de schilders die bij Bos werkten, ook bij hun eigen klanten in Boxmeer blijven werken. Daar zijn ze toch een bekend gezicht en dat is juist de kracht van Reijnders: vaste medewerkers. Dat bevalt goed voor onze medewerkers én onze klanten.”

Opleidingen

Ook de opleidingen binnen team Reijnders gaan weer van start. “We merkten toch dat bepaalde opleidingen, zoals bhv-cursussen, door corona niet door konden gaan. Nu gaat dat weer allemaal van start en moeten we er zo snel mogelijk voor zorgen dat iedereen up-to-date is. Daarnaast investeren we ook in het efficiënt werken. Door middel van cursussen kijken we naar wat beter kan in onze bedrijfsvoering. Waar lopen wij tegenaan, waar lopen de schilders en timmermannen tegenaan? We kijken naar wat we kunnen verbeteren en passen dit in het vervolg aan. ”

Bouwvak

Op dit moment is het de eerste week van de bouwvak en genieten alle werknemers van Reijnders van hun verdiende vrije tijd. “Je merkt ook dat iedereen daar wel aan toe was. Veel zijn vorig jaar niet op vakantie kunnen gaan, je werkt vervolgens een heel druk jaar. Het is nu even tijd voor jezelf want na de vakantie zie ik weer een druk half jaar tegemoet. Na de zomer gaan we ons richten op het binnenwerk voor de winter en gaan we ervoor zorgen dat onze projecten helemaal afkomen voor het einde van het jaar.

Werken bij Reijnders

Toch ziet Sander het team schilders en timmermannen de komende tijd het liefst nog groeien. Hij wil daarom zelf graag een oproepje plaatsen: “Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ben je op zoek naar nieuw werk en heb je passie voor het vak? Denk aan Reijnders! We zijn een familiebedrijf met grote ambities, werken altijd met een vast team en ik denk niet dat je ergens anders zoveel vrijheid krijgt als bij ons. Vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee en als je die aankunt, zit je hier écht op de goede plek.

Bijpraten met Sander (augustus 2021)
Terug naar overzicht