Reijnders Onderhoud neemt Bos Schilderwerken over

Een vaste waarde zijn én blijven voor onze klanten

Met die gedachte breidt Reijnders haar werkgebied en diensten uit door Bos Schilderwerken uit Boxmeer over te nemen. Beide partijen werken al langere tijd samen en nemen nu de volgende stap. Gertjan Reijnders, eigenaar en directeur, is blij met de overname: “Bos Schilderwerken is een kwaliteitsbedrijf, net zoals Reijnders. Daar hebben we elkaar echt in gevonden. Als je allebei hetzelfde in de wedstrijd staat én als je kijkt naar de wensen van beide partijen, is een overname de meest logische keuze.”

Het familiebedrijf Reijnders werd opgericht in 1966. Na een mooie en succesvolle geschiedenis nam Gertjan op 1 januari 2020 het bedrijf officieel over van zijn ouders. Het afgelopen jaar stak hij veel energie in een nieuwe positionering. “We hebben als bedrijf nu heel helder waar we naartoe willen en hoe we dat gaan doen. Ik geloof echt in duurzame samenwerkingen, gericht op de toekomst. Daarnaast zijn wij altijd op zoek geweest naar een stukje groei en die groei hebben we, door deze stap te zetten, gevonden,” zegt Gertjan. “Door deze overname breiden wij ons werkgebied uit naar het gehele Land van Cuijk. Daarnaast voegen we van Bos de Woonprofessionals interieuradvies, lichtplannen, maatwerkkasten en stoffering toe aan onze diensten, zo kunnen we klanten nog beter van dienst zijn.”

Ook Walter Bos is geen onbekende in de schilder- en vastgoedwereld. Sinds 1983 was hij eigenaar en directeur van 130 jaar oude familiebedrijf Bos Schilderwerken. “Samen met mijn vrouw Marjo heb ik dit bedrijf altijd met veel plezier en passie gerund. Alleen soms kom je op een punt dat het wat veel wordt, terwijl je aan jezelf merkt dat je het eigenlijk rustiger aan wilt doen. Wanneer je geen opvolger hebt, moet je die gaan zoeken. We zochten een partner die uit hetzelfde hout gesneden is: no nonsens, hard werken en doen wat je zegt. Die partner vonden we in Reijnders,” aldus Walter. 

Investeren in een samenwerkingsverband

“Het is wel een overname, maar we spreken zelf liever van een samenwerkingsverband. We denken en werken beide heel toekomstgericht en daarom willen we deze samenwerking zo breed mogelijk uitvouwen. Op die manier kunnen we onze klanten nóg beter ontzorgen,” zegt Walter. Gertjan vult aan: “De naam Bos Schilderwerken blijft de komende jaren en ook Walter blijft betrokken in het schildersbedrijf. Bos Schilderwerken heeft veel bekendheid in de regio en dat willen we graag zo houden.”

De visie van Gertjan komt ook tijdens deze overname duidelijk naar voren: “Het belangrijkste is dat onze medewerkers graag bij ons werken. Wij werken met een lange termijnvisie en zoeken graag naar continuïteit en  verbindingen voor de toekomst, waarbij het leveren van kwaliteit belangrijk is. De naam Bos Schilderwerken blijven we aanhouden en is vanaf nu een onderdeel van Reijnders Onderhoud BV.” De winkel Bos de Woonprofessionals blijft een zelfstandig onderdeel.

Samen verder

Sander Timmers, bedrijfsleider bij Reijnders, geeft aan: “De sfeer zit er goed in. We zijn allemaal professionals met een passie voor ons vak. We zien dat er iets moois ontstaat door deze samenwerking en daar kun je alleen maar blij van worden. We staan er allemaal positief in en hebben ontzettend veel zin in de toekomst!”

 

Reijnders Onderhoud neemt Bos Schilderwerken over
Terug naar overzicht