Bijpraten met Sander (september 2023)

Nu de zomervakantie voorbij is en het werk weer van alle kanten wordt opgepakt, begint er een drukke periode voor Reijnders. Tijd dus om bij te praten met Sander. Waar is hij op dit moment mee bezig?

“Ja hoor, ik heb wel even tijd!” Lacht Sander als we hem vragen of het écht wel uitkomt. Na de zomer beleeft Reijnders Onderhoud altijd een piekmoment. “Het is wel druk nu ja,” vertelt Sander. “Aan de ene kant willen we de zomerklussen afronden voordat het weer te slecht wordt. Daarbij bereid ik me alvast voor op de herfst- en winterperiode. Zo zijn we bijvoorbeeld weer met een groter project van een vaste opdrachtgever bezig. Het project wordt weer een mega uitdaging, waar we met zes jongens weer een periode achter elkaar aan de slag gaan! Die uitdagende projecten geven me een goed gevoel.”

Maar voordat de grote klussen kunnen beginnen, is het eerst tijd voor een cursus. Een cursus over ‘diisocyanaten’ dit keer, want per 24 augustus heeft de overheid bepaald dat iedereen die in de bouw met deze stoffen werkt daarvoor gecertificeerd moet zijn. “Gelukkig heb ik in het begin van het jaar al gehoord dat dit eraan zat te komen,” vervolgt Sander. “Als je dan gaat uitzoeken waarin deze stof voorkomt, blijkt dat het in PUR zit, maar ook in twee-componentenverf. Daar werken wij nogal eens mee. Ik vind de veiligheid van onze medewerkers erg belangrijk, dus die cursus moest geregeld worden.”

Maar dat bleek nog niet zo makkelijk. “Nederland lijkt er nog niet helemaal op voorbereid te zijn, want er is heel weinig informatie over waar je zo’n cursus kunt volgen. Gelukkig zijn wij aangesloten bij OnderhoudNL en zij hebben ons geholpen. Daarna kwam er een cursusleider langs!” Sander ziet de cursus niet als een last in de drukke periode, maar als een mogelijkheid om direct nog meer te leren. “We pakken de cursus breder aan, door ook vragen te stellen zoals: Wat zit er nu eigenlijk allemaal in verf en middelen waar we dagelijks mee werken?” Vervolgt Sander. “Het is belangrijk dat onze medewerkers zich bewust zijn van de stoffen waarmee ze werken, zodat ze zichzelf goed beschermen. Het is een mooie aanvulling voor hun toolbox. En daarbij is een cursus altijd gezellig en goed voor de teambuilding.”

Al met al is Sander tevreden over de gang van zaken. “Het geeft me ook voldoening dat we steeds grotere stappen zetten op het gebied van klantgerichtheid. Laatst had ik een klant die ons belde voor het onderhoud aan zijn nieuwbouwhuis, dat eigenlijk pas 1,5  jaar oud was. Hij wist niet zeker of er nu al iets nodig was, maar hij wil het in een goede staat houden en alvast voorbereid zijn. Toen heb ik hem verteld over het optimaal plan en heeft hij direct de folder gedownload. Dat zijn leuke dingen, dit soort klanten willen we nog veel meer aantrekken en daar neem ik dan graag even de tijd voor.”

Bijpraten met Sander (september 2023)
Terug naar overzicht