Bijpraten met Gertjan (juni 2024)

Het is alweer bijna tijd voor de vakantie! Tijd om even bij te praten met Gertjan. Als hij daar tijd voor heeft, tenminste…

“Dit jaar zitten we volop in het werk, met veel diverse opdrachten,” vertelt Gertjan tevreden. “Ik concentreer me nu op het vullen van het winterseizoen en zelfs al het inplannen van klanten voor voorjaar 2025. Dat is mooi om te kunnen vermelden.” De groei in klanten heeft Gertjan te danken aan een bewuste keuze voor bepaalde klantgroepen, namelijk vastgoedbeheerders, scholengroepen, kinderdagverblijven, zorginstellingen, VvE’s, MKB’s en particulieren in het midden- en hoge segment. “Zo zorgen we dat we onze inspanning het meest efficiënt kunnen inzetten,” legt hij uit. “In het begin is dat een moeilijke keuze, maar het werpt nu zijn vruchten af.”

Ondanks het slechte voorjaar, hebben projecten niet stilgelegen. “Het voordeel daarbij is écht dat de jongens zelf het werk inplannen,” benadrukt Gertjan. “Ze denken slim na en plannen efficiënt het werk in. Zo kijken ze goed naar de weersomstandigheden en bepalen aan de hand daarvan wanneer ze welk werk het beste kunnen oppakken.”

Nieuwe medewerkers en maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wie de social media van Reijnders in de gaten hield, heeft gezien dat Gertjan de afgelopen periode bezig was met het werven van nieuwe medewerkers. Het resultaat is dat hij drie ervaren, nieuwe schilders én twee nieuwe leerlingen heeft aangenomen. “Ondanks de krapte op de markt, hebben we met de juiste energie toch nieuwe mensen geworven,” vertelt hij trots. Waar dat aan ligt? “Ons bedrijf is straalt wel echt een familiegevoel uit. Daar zijn mensen naar op zoek, merk ik. Ook werken onze nieuwe medewerkers graag in de buurt, bij een lokaal bedrijf in de regio waar ze zelf ook wonen. Daarnaast stellen ze onze diversiteit aan werk en de eigen verantwoordelijkheid die je krijgt op prijs.”

Afgelopen periode hield Gertjan zich niet alleen bezig met werving, maar ook met maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We hebben in april weer een audit waarmee we gecertificeerd blijven voor het PSO-keurmerk. Ik vind het belangrijk om aandacht te geven aan de maatschappij.” 

Op naar de zomer
Er zijn genoeg zaken om te bespreken, maar de zomervakantie komt er aan. Dit jaar zijn de meeste collega’s op vakantie van 22 juli t/m 4 augustus, al zal het kantoor wel bereikbaar blijven. Daarnaast liggen er maar liefst twee bedrijfsfeesten in het verschiet! Net voor de vakantie is het tijd voor de jaarlijkse zomerbarbecue en in september organiseert Gertjan alweer het volgende bedrijfsfeest. “We doen het andere bedrijfsfeest altijd om en om, de personeelsvereniging en ik,” vertelt Gertjan. Wil hij al een tipje van de sluier oplichten? “In elk geval is er genoeg keuze in muziek én eten!”

Het belooft een mooie zomer te worden.

Bijpraten met Gertjan (juni 2024)
Terug naar overzicht