Bijpraten met Gertjan (december 2023)

Nog net voor de kerstvakantie heeft Gertjan tijd voor het halfjaarlijkse bijpraatmoment. En dat terwijl hij zelf net terug is van ouderschapsverlof: hij is namelijk voor de tweede keer vader geworden! Gelukkig kon hij het bedrijf met gerust hart even verlaten.

“Het gaat goed op het moment,” vertelt Gertjan vrolijk. “We hebben weer een mooie werkvoorraad voor het aankomende jaar. Dat zijn niet alleen nieuwe klanten, want we focussen steeds meer op bestaande relaties en bekijken hoe we hen nog optimaler kunnen bedienen. Vandaar dat we ook nieuwe mensen nodig hebben!”

 

Nieuwe medewerkers werven

De focus van Gertjan ligt voor de komende periode dan ook op het werven van nieuwe medewerkers. “Maar aan de andere kant vind ik het net zo belangrijk om bestaande medewerkers te behouden,” benadrukt Gertjan. “Gelukkig hoeven we ons daar niet heel druk om te maken, al vind ik het evengoed belangrijk dat iedereen met plezier in het bedrijf werkt. Eén van onze kernwaarden is saamhorigheid. Dat zit wel goed, het familiegevoel. En de jongens vinden eigen verantwoordelijkheid erg belangrijk. Daar communiceren we daarom goed over en we kijken ook waar iedereen zichzelf in wil ontwikkelen.”

 

Samenwerkingen

Het werven van medewerkers eindigt voor Gertjan niet bij ervaren krachten, want hij richt zich juist ook op de nieuwe generatie. “We werken samen met vakscholen en sinds kort ook met ‘meet the youngsters’. Dat is een organisatie die jongeren vanuit school bindt, boeit en verbindt met het bedrijfsleven. Daarbij bieden we in samenwerking met ROC Gilde de mogelijkheid aan om bij ons een praktijkverklaring te behalen. Je komt dan in ons bedrijf werken en kan een praktijkverklaring krijgen als je op een goede manier de werkzaamheden afrondt. Zo hoeven deze leerlingen geen theoretische lessen te volgen.”

 

Ook de samenwerking met lokale collega’s zoekt Gertjan op. “Om bij wat grotere projecten elkaar te ondersteunen, helpen we elkaar bij het inzetten van vakkrachten. Zo kunnen we toch op grote schaal kwaliteit leveren én houden we werkgelegenheid binnen de regio.”

 

Projecten komende periode

Waar kijkt Gertjan naar uit de komende periode? “Op dit moment is verduurzaming nog steeds een hot item,” vertelt Gertjan. “We richten ons daarin steeds meer op bestaande gebouwen en ook monumentale panden. Dat vind ik sowieso een hele mooie doelgroep om voor te werken. Bij oude panden hoort specialistisch werk; écht authentiek vakwerk. Dat vinden de jongens leuk en interessant om te doen. Zo zetten ze toch net weer een stap verder in hun werk. Daar halen we voldoening uit!”

Bijpraten met Gertjan (december 2023)
Terug naar overzicht